X

Πάρτε το κύριε έφορα δικό σας...!!

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος είναι από μια οικογένεια που σκέφτηκε παραδοσιακά όπως η πλειοψηφία των οικογενειών στην Ελλάδα.

Ant1news


"Γη παιδάκι μου ,ποτέ δε χάνει την αξία της. Άμα βγάλεις λεφτά ,στη γη να τα βάλεις". Το κεραμιδάκι λοιπόν του Έλληνα είναι το θέμα. Είναι βεβαίως το εύκολο θύμα ο έχων ακίνητο, σε ακριβή,¨σε φθηνή, σε ανερχόμενη ,σε τελειωμένη, κορεσμένη, τουριστική, σε αστική , σε ημιαστική, σε ορεινή ,στα έλη , στα πουρνάρια, στα βράχια , στους λόγγους, στις ρεματιές , στις καλαμιές ,στη θάλασσα , στους λόφους ,στα χωριά ,στα σύνορα , στα νησιά, στις πόλεις και στις κωμοπόλεις.

Είναι το εύκολο θύμα εκείνος που το χρησιμοποιεί για να μένει , για να έχει ένα εισόδημα ,για να κάνει διακοπές ,για να καλλιεργεί. Είναι το εύκολο θύμα εκείνος που του ήρθε μια κληρονομιά ,εκείνος που το αγόρασε με δάνειο να στεγάσει τις χαρές και τις λύπες της ζωής του, εκείνος που το βρήκε από τον παππού του , εκείνος που συνέχισε να βρίσκεται στη γη και να βγάζει το ψωμί του, εκείνος που επένδυσε στην ελληνική γη για να έχει εισόδημα, εκείνος που οραματίστηκε το μέλλον του μέσα από 4 τοίχους και εκείνος που μέσα από το κεραμίδι βρήκε έναν τρόπο να αφήσει κάτι στα παιδιά του.

Και καλά ,να φορολογηθεί το ακίνητο αν τα χρήματα για την αγορά είναι ¨μαύρα¨ , αλλά να βάλει συνέταιρο την εφορία και εκείνος που τα χρήματα είναι άσπρα? και εν πάση περιπτώσει να φορολογηθεί το ακίνητο για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο . Αλλά να φορολογηθεί κάτι που υπάρχει όχι κάτι που δεν υπάρχει . Γιατί αν έστω και ένας από τους συμβούλους του κυρίου Στουρνάρα έκανε τον κόπο να μάθει τις αξίες που υπάρχουν στην αγορά των ακινήτων αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα έβαζαν αυτούς τους φόρους..(λέμε τώρα……) Ας πάρουμε για παράδειγμα μια μικρομεσαία σε τιμές περιοχή της Αττικής .

Πως είναι δυνατόν να μπορέσει να ανταποκριθεί ένας πολίτης που νοίκιαζε το ακίνητο του για 600 ευρώ το μήνα και τώρα στην καλύτερη το νοικιάζει για 300 και αν θελήσει να το πουλήσει η τιμή που θα βρει θα είναι στην καλύτερη στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας με την οποία φορολογεί το υπουργείο? να φορολογήσετε κύριε υπουργέ αλλά για αυτό που αξίζει τώρα, και αν η αγορά ανεβεί να φορολογήσετε παραπάνω. Αλλά τώρα αγγίζουν την παράνοια οι φόροι που ζητάει το υπουργείο . Οπότε κύριε έφορα ελάτε πάρτε το , όχι τίποτα άλλο να δούμε τι θα το κάνετε ....!!