X

Στο τμήμα ο Μπέος για την φάτνη με τα αληθινά ζώα

Ελάτε να με δείτε βοσκό, με κάπα και μπαστούνι πρότεινε ο Δήμαρχος Βόλου!

Ant1news

Η πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, να κατασκευάσει μια φάτνη σε κεντρική πλατεία της πόλης, όπου αντί για τις συνηθισμένες απομιμήσεις ζώων φιλοξενούνται αληθινά ζώα, δεν έγινε δεκτή με καλό μάτι από πολλούς δημότες της πόλης και κυρίως από μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.

Έτσι λοιπόν τα 3 αρνάκια και το πόνι που φιλοξενούνται στην φάτνη που στήθηκε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου εν όψει Χριστουγέννων προκάλεσαν την μήνη του φιλοζωικού σωματείου «Κόσμος και φύση», τα μέλη του οποίου κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του Δημάρχου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Αχιλλέας Μπέος υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας του, δηλώνοντας πως τα ζώα ανήκουν σε βοσκό της περιοχής και πως ο ίδιος τα βγάζει βόλτα κάθε πρωί. «Τα ζώα αυτά είναι ιδιοκτησία κάποιου βοσκού. Εμείς του παραχωρήσαμε το χώρο αυτό να τα φιλοξενήσουμε για 40 μέρες. Οπότε τρώνε πίνουν και τα βγάζουμε έξω να ξεμουδιάζουν. Εγώ βάζω κάθε πρωί ξέρετε μια κάπα και ένα μπαστούνι και τα κάνω βόλτα ελάτε να με δείτε βοσκό» είπε ο Αχιλλέας Μπέος.