X

Αιωνόβιος πλάτανος καταπλάκωσε σπίτια (φωτο)

Πλάτανος ύψους 40 μέτρων και ηλικίας άνω των 180 ετών έπεσε πάνω σε δύο σπίτια και ένα ξενοδοχείο.

Ant1news

Λίγο έλειψε να σημειωθεί τραγωδία στην Πορταριά του Πηλίου, όταν ένας πλάτανος ύψους 40 μέτρων και ηλικίας πάνω από 180 ετών σκίστηκε στα δύο και έπεσε πάνω στις στέγες δύο σπιτιών και ενός ξενοδοχείου.

Το αιωνόβιο δέντρο, το οποίο είχε ανακηρυχθεί ως «μνημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους», προκάλεσε ζημιές στις στέγες των σπιτιών και στα καλώδια της ΔΕΗ, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Το σκηνικό συνέβη στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ο κορμός και τα κλαδιά του έπεσαν πάνω στις στέγες των σπιτιών και του ξενοδοχείου.

«Ακόμη δεν μπορώ να μιλήσω. Έχω ένα κόμπο στο λαιμό από εκείνη την ώρα. Ήμουν μέσα στο σπίτι και κοιμόμουν. Έτυχε εκείνη την ώρα να σηκωθώ να πάω τουαλέτα. Καθώς περπατούσα, ακούστηκε ένα μπαμ και έσβησαν τα φώτα. Ο κρότος ήταν τόσο μεγάλος. Έγιναν όλα ξαφνικά. Μα ένα τέτοιο δέντρο να πέσει;», δήλωσε η κ.Κόκκαλη, ιδιοκτήτρια ενός εκ των δύο σπιτιών στον Ταχυδρόμο.

Οι ιδιοκτήτες του διπλανού σπιτιού έλειπαν και ειδοποιήθηκαν.

 

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ενώ το συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, αφού τα κλαδιά παρέσυραν τόσο τα καλώδια όσου και τους στύλους.

«Λέγεται ότι το πρώτο κλαράκι είχε φυτέψει στο σημείο ο ίδιος ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Κι ότι καθόταν κι έγραφε στη βρυσούλα ακριβώς απέναντι, που ονομάζεται Παπαδιαμάντη ή Τσοποτού», σημείωσε η κ.Κόκκαλη.

 

Τα κλαδιά απομακρύνθηκαν από τις στέγες και το σημείο καθαρίστηκε από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Κάτοικοι πάντως της περιοχής, αφήνουν αιχμές ότι το αιωνόβιο δέντρο δεν φροντιζόταν.