X

Το «όνειρο» και η ρεαλιστική προσέγγιση

Πάντα σε μια κλήρωση Ευρωπαϊκών Κυπέλλων το καλοκαίρι, γίνονται σχόλια και εκφέρονται απόψεις, για την τύχη, που θα έχουν οι ομάδες, βάσει των αντιπάλων τους. Μια θεωρητική προσέγγιση, που την ώρα της αλήθειας, πολλές φορές αλλάζει.

Ant1news

Πάντα σε μια κλήρωση Ευρωπαϊκών Κυπέλλων το καλοκαίρι, γίνονται σχόλια και εκφέρονται απόψεις, για την τύχη, που θα έχουν οι ομάδες, βάσει των αντιπάλων τους. Μια θεωρητική προσέγγιση, που την ώρα της αλήθειας, πολλές φορές αλλάζει. Διότι από την θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση, αλλαγές έχουν μεσολαβήσει και πάντως το χορτάρι και η προσπάθεια πάνω σε αυτό είναι ο αδιάψευστος κριτής όλων. Παρόλα αυτά, κανείς δεν εμποδίζει τον οπαδό, τον παράγοντα, τον παίκτη ή τον προπονητή να ονειρεύεται και να θέλει την διάκριση, ή να έχει μια πιο «προσγειωμένη» αντίληψη. Ας δούμε μαζί λοιπόν τι μας έφερε η κλήρωση των Ευρωπαίων μας, με την «διπλή» αυτή ματιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ: Ασφαλώς και η περυσινή παρουσία του, στους ομίλους και στα νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά και στα σπουδαία φιλικά του καλοκαιριού, επιτρέπει στους ερυθρόλευκους να έχουν πίστη, ότι μπορούν να καταλάβουν μια θέση στην δυάδα. Ιδιαίτερα με την μεταβατική περίοδο, την οποία θα έχει η Γιουβέντους με τον Αλέγκρι.

Η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Η πορεία στο Γιουρόπα είναι ορθάνοιχτη. Η Μάλμε δεν έχει ούτε την εμπειρία, ούτε την ποιότητα για να κοντράρει τους ερυθρόλευκους. Μόνον ο ενθουσιασμός, για την παρθενική συμμετοχή σε όμιλο, με τον Ολυμπιακό να είναι ο πρώτος, που θα την επισκεφθεί. Καπαρώνοντας την 3η θέση και με μετεγγραφική ενίσχυση και πλάνο, ο Ολυμπιακός μπορεί να κοιτά πιο ψηλά στο Γιουρόπα από το νέο χρόνο, ψηλότερα από εκεί, που πήγε με τον Βαλβέρδε, ακολουθώντας τα χνάρια της Μπενφίκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ: Η πρόκριση στους «32» θα ανακτήσει και πάλι μεγάλο κομμάτι από το πρεστίζ του «Ευρωπαίου Παναθηναϊκού», που είχε απολέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η Αϊντχόφεν είναι δυνατή, αλλά όχι άτρωτη και ο Αναστασίου τα Ολλανδικά κατατόπια τα ξέρει καλύτερα από τα Ελληνικά. Η Εστορίλ γνωστή περισσότερο ως γενέτειρα του Σάντος και λιγότερο για το ποδοσφαιρικό της τέκνο, και η Ντιναμό Μόσχας πλούσια, αλλά Ρωσική ομάδα, με την αφέλεια που τις συνοδεύει πολλές φορές.

Η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Το ξεκίνημα με τους Ρώσους καθοριστικό. Οι Μοσχοβίτες διαθέτουν σπουδαίους παίκτες στο ρόστερ τους. Ο Παναθηναϊκός κερδίζει και βάζει τις βάσεις, για να παραμείνει μέχρι τέλους στην διεκδίκηση της πρόκρισης. «Καθαρίζει» εκτός και την Εστορίλ και μετά μέχρι το φινάλε διεκδικεί κάθε πιθανότητα που του αναλογεί. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρει, έχει προσθέσει βαθμούς και έχει διαγράψει το «κακό ευρωπαϊκό πρόσωπο», που άφησε κληρονομιά ο Φερέιρα.

ΠΑΟΚ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ: 4η παρουσία σε ομίλους τα τελευταία χρόνια, 4η πρόκριση στους 32 και κόντρα στην Φιορεντίνα «παίζει την πρωτιά», που θα του δώσει περισσότερες πιθανότητες για καλύτερη κλήρωση στα νοκ άουτ και ένα βήμα παραπάνω.

Η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Στην εφετινή σεζόν των «αλλαγών», η πρόκριση από μόνη της στους 32, διατηρεί το σπουδαίο ευρωπαϊκό προφίλ του Δικεφάλου. Και πάνω της χτίζει για την επόμενη σεζόν. Ακόμη και με το ταξίδι στην παγωμένη Λευκορωσία, ένας αποκλεισμός θα φέρει ίσως και πάλι γκρίνια στις τάξεις των οπαδών, που έχουν καλομάθει από τον Δικέφαλο της Ευρώπης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ: Αν αποκλείσει Τότεναμ ή Μπεσίκτας, θα σφάζουν αρνιά στην Τρίπολη μέχρι το καλοκαίρι!

Η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Θα παίξει για να χαρεί την παρθενική συμμετοχή του και θα προσπαθήσει να μαζέψει βαθμούς στην έδρα του, που θα του επιτρέψουν ακόμη πιο βατή κλήρωση το επόμενο καλοκαίρι και καταξίωση στο Γιουρόπα Ληγκ.