X

Η εβδομάδα των "αριστερών" παθών

Το "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" θα μετρήσει ως διακύβευμα και σε αυτή την αναμέτρηση καθώς μέχρι να βιώσει η κοινωνία στην καθημερινότητας της την όποια "ευημερία" των αριθμών, οι "βάρβαροι" θα είναι εκεί και θα έχουν ονοματεπώνυμο.

Ant1news

 

Και αν αυτό προσμετράται στα ατού του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει και ένα βασικό μειονέκτημα. Συνεχίζει τα πειράματα στην χάραξη της οικονομικής του πολιτικής, στην διαμόρφωση του κεντρικού του στίγματος "μέσα ή έξω από το ευρώ" , πειράματα που βαρύνουν στην γνώμη των ψηφοφόρων, οι οποίοι επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί απογοητεύτηκαν από τον δικομματισμό, καταρρακώθηκαν από τη μνημονιακή βαρβαρότητα και αναζητούν την άλλη εναλλακτική χωρίς βαρίδια πολιτική, που ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να ενσαρκώσει.

Η ζωτική μάζα ψηφοφόρων του Κέντρου, που δίνει όπως λέγεται κυβερνήσεις, δεν μπορεί να περιμένει και άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ να λύσει τα υπαρξιακά του γύρω από το αν είναι φετίχ ή όχι το ευρώ. Δεν έχουν πια γούστο οι "παιδικές ασθένειες" και η αφέλεια ή η απειρία ενός άλλοτε μικρού κόμματος.

Τα πήγαινε- έλα υποψηφίων ευρωβουλευτών και περιφερειαρχών έσπειραν ξανά την αμφιβολία στους αμφιταλαντευόμενους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται στα «πειράματα».