X

Οι πολιτικές μεταβλητές του φθινοπώρου

Η Κυβέρνηση διαμηνύει δημοσίως ότι έχει πρόθεση εξάντληση της τετραετίας.

Ant1news

Έχει σίγουρα ζωή έως τον Μάρτιο καθώς δια επίσημων χειλέων έχει ξεκαθαρισθεί ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα επισπευστεί. Ωστόσο όλοι βρίσκονται σε εκλογική αναμονή.

Όχι άδικα, μιας και το Φθινόπωρο κρίνονται όλα. Το δόγμα της Κυβέρνησης ότι έχει έρθει "το τέλος των Μνημονίων και της Τρόικας" εξαρτάται αφενός από τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι και αφετέρου από τις κοινωνικές αντοχές απέναντι στις δόσεις της εφορίας, του ΕΝΦΙΑ και της επερχόμενης αλλαγής στο προστατευτικό καθεστώς από τους πλειστηριασμούς μιας και στις 31 Δεκεμβρίου 2014 λήγει και τυπικά η περίοδος απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Το μακρύ χέρι της εφορίας στην τσέπη των φορολογούμενων και η απειλή για τον "θησαυρό" του κάθε Έλληνα, το σπίτι του, είναι εστίες αδιαμφισβήτητης πολιτικής φθοράς.

Πολιτικές ανάσες θα μπορούσε να δώσει μια ρύθμιση του ελληνικού χρέους κατά τρόπο που επί της ουσίας θα το καθιστούσε βιώσιμο. Έτσι θα σηματοδοτείτο απτά το περιβόητο φως στο τούνελ και θα έμπαινε ανάχωμα στην διάχυτη αίσθηση ότι θα βράζουμε στο ζουμί μας για δεκαετίες.

Οι φοροελαφρύνσεις, που επεξεργάζεται το Μαξίμου, θα έχουν νόημα αν έχουν άμεσο ορίζοντα και δεν περιοριστούν σε αμπελοφιλοσοφίες.