X

Περί Προεδρικής εκλογής

Ως πρόγευση συμμαχιών και αντιστάσεων εκλαμβάνεται η αποψινή πρώτη ψηφοφορία  επί της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας , που διεξάγεται στις 7 το βράδυ.

Ant1news

Αν και ομολογουμένως δεν θα πρέπει να αναμένεται να «ξεδιπλωθούν» σε πλήρη παράταξη τα μπλοκ του ναι και του όχι.

Η Κυβέρνηση μετρά τα κουκιά και εκπέμπει ότι θα ήταν ευχάριστο σήμα για την τελική ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου να συγκεντρωθούν απόψε περί τις 165 θετικές ψήφους. Ωστόσο, γνωρίζει ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, που θα δοκιμάσει τις αντοχές τους μέχρι την τελευταία ώρα καθώς δεν φαίνεται  να έχει δυναμική το «ναι στην προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή».

Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας μιας και υπερτερεί το σενάριο να μην τελεσφορήσουν και να προκηρυχθούν εκλογές. Όμως παρά την όποια υπερβολή των κορόνων περί Grexit,  η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι λόγω της πολιτικής ρευστότητας η εικόνα της οικονομίας επιδεινώθηκε ούτε μπορεί να μην λάβει υπόψη το μήνυμα του Βερολίνου ότι το υπό διαπραγμάτευση πακέτο δεν θα αλλάξει όποιος και αν αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Το συμπέρασμα, όμως, είναι ότι για μια ακόμα φορά η εθνική συναίνεση που χρειάζεται μια χώρα που επί της ουσίας χρεοκόπησε και παλεύει να κάνει τα δικά της βήματα, που όμως είναι ακόμα αναιμικά  και ασταθή, θυσιάζεται στο βωμό του πολιτικαντισμού και της εξουσιολαγνείας.