X

Στάχτη στα μάτια

Και ενώ ακόμα η χώρα δεν γνωρίζει αν και κατά πόσο θα αποφύγει το πιστωτικό γεγονός, αποκτάμε εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση της υπαγωγής της χώρας στα Μνημόνια.

Ant1news

Επικοινωνιακή σπουδή επιδεικνύει αναμφισβήτητα η Κυβέρνηση. Αυτό ήταν το μέγα πρόβλημα, που έπρεπε να διευθετηθεί τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης;  Η Κυβέρνηση "ξύνει τον πάτο από το βαρέλι" για να εξοικονομήσει την αποπληρωμή πιστωτών και την αναχρηματοδότηση εντόκων στεγνώνοντας το Δημόσιο γιατί ξένοι επενδυτές δεν μετέχουν πια. Όχι δεν ευθύνεται η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις χρηματοδοτικές ανάγκες, που έως τα τέλη του καλοκαιριού είναι υψηλότατες. Ευθύνεται όμως γιατί από τις 20 Φλεβάρη παίζει .....τις κουμπάρες καθυστερώντας με δική της υπαιτιότητα την ολοκλήρωση της Συμφωνίας, που υπέγραψε στις Βρυξέλλες, μπλοκάροντας κατ' επέκταση την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δις ευρώ.

Συγγνώμη , ξέχασα! Την δόση μέχρι τη  Σύνοδο Κορυφής και την επταμερή της 19ης Μαρτίου δεν δηλωνόταν από κυβερνητικά χείλη ότι την θέλαμε. Τότε για πρώτη φορά την εκστόμισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μετά από ένα άκρως θετικό ταξίδι στο Βερολίνο, που του έδωσε πολιτικά πόντους, φάνηκε να παρακολουθεί αμήχανα τους Υπουργούς του να κηρύσσουν.....τη ρήξη.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε και το όλο σήριαλ με τους συμβούλους του κ.Βαρουφάκη να διαγκωνίζονται με υπηρεσιακούς παράγοντες (που μεταξύ μας οταν επιλέγονται από τον Πρωθυπουργό να τον συνοδέψουν στην επίσκεψη στην καγκελάριο Μέρκελ, αποκτούν σαφές πρόκριμα)για το ποιος θα έχει το ....πάνω χέρι στο brussels group. Ποιος θα κρατά το τάμπλετ για να δείξει στον κ.Κοστέλο τις λίστες; Τέλος πάντων, αυτά θα τα κρίνει η ιστορία.

Η διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την οικονομική και κοινωνική δίνη, σαφώς και πρέπει να γίνει. Όχι τώρα όμως. Όχι ενώ η χώρα βρίσκεται και πάλι με το ένα πόδι  στον τάφο. Η επιλογή της παρούσας χρονικής συγκυρίας δείχνει ρεβανσισμό, και ας τονίζεται το αντίθετο.