X

Μύρισαν εκλογές;

Πριν ακόμα "μυρίσει" συμφωνία, "μύρισαν" εκλογές. Τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν ανοικτά χωρίς περιστολές για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ant1news

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι εκλογές θα γίνουν όταν πρέπει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης προσδιόρισε ως χρόνο τέλεσης τους μόλις την πρώτη περίοδο αμέσως μετά την επικύρωσης του τρίτου μνημονίου από τη Βουλή και την εξομάλυνση της ρευστότητας.

Στους εκλογικούς σχεδιασμούς όμως έχει συνυπολογιστεί η κατάσταση της χώρας; Οι ανάγκες της; Αρκεί μόνο μια υπογραφή για να αντιμετωπιστούν οι εθνικές εκκρεμότητες; Οι εκλογές θα δώσουν απλά διέξοδο σε κομματικά αδιέξοδα. Ο Πρωθυπουργός δια εκλογών ευελπιστεί να απαλλαγεί από τα εσωκομματικά προβλήματα ποντάροντας στην εκτίμηση ότι θα καθαρίσει το πολιτικό παιχνίδι εύκολα στις εκλογές έχοντας προηγουμένως τακτοποιήσει τα του οίκου του.

Ποιο θα είναι όμως το προεκλογικό του αφήγημα; Θα ζητήσει εντολή αυτοδυναμίας; Θα συνεργαστεί και με ποιους; Η κυβερνητική σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ βαπτίστηκε στην κολυμπήθρα του αντιμνημονίου και έγινε αποδεκτή στο ακροατήριο του κ.Τσίπρα παρά τις εξόφθαλμες αντιθέσεις τους. Τώρα ποιοι θα είναι οι ιδανικοί κυβερνητικοί συνέταιροι; Εν τέλει ποιο θα είναι το διακύβευμα της κάλπης; Εντολή διόρθωσης των αδικιών και των σκληρών μέτρων του μνημονίου που ο ίδιος θα έχει φέρει;