X

Τα “ευλογημένα” capital controls

Προ καιρού ήταν η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα ότι τα capital controls έπρεπε να έχουν επιστρατευτεί από την περασμένη Άνοιξη.

Ant1news

Ακολούθησε χθες η δημόσια αναφορά δια υπουργικών χειλιών Μάρδα ότι τα capital controls τα συνήθισαν μέχρι και οι τουρίστες! Ίσως γιατί οι κάρτες τους έχουν απεριόριστο όριο αναλήψεων μιας και εκδόθηκαν από ξένα πιστωτικά ιδρύματα, θα αντέτεινα.

Πόσα ακόμα ευτελιστικά επιχειρήματα θα πρέπει άραγε να καταπιεί ο μέσος πολίτης αμάσητα;  Ο πολίτης που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και πληρωνόταν το καλοκαίρι με έναντι ή που ακόμα χειρότερα έχασε την δουλειά του λόγω έλλειψης ρευστότητας της εταιρείας του. Ο πολίτης που δεν νιώθει "εξυψωμένος" κοινωνικά επειδή όλοι έχουν 420 ευρώ στην τσέπη εβδομαδιαία. Ο πολίτης που στο λαϊκιστικό επιχείρημα "προτιμάς να πληρώσεις 100 ευρώ παραπάνω εφορία όπως προβλέπει η κυβερνητική πρόταση ή 200 ευρώ επιπλέον όπως θέλει η τρόικα"  θέλει να βροντοφωνάξει "να πληρώσω τουλάχιστον τα ίδια με πέρυσι δεν παίζει;"

Ευλογημένα capital controls! Ευλογημένοι φόροι! Ευλογημένε ΦΠΑ,  πάντα έχεις περιθώρια να αυξηθείς!

Φαιδρότητες. Δυστυχώς επιστρατεύονται και ενίοτε επιβραβεύονται ως εθνική στρατηγική, ως πλάνο ανάπτυξης της χώρας και της οικονομίας.