X

Φετίχ... οι υποσχέσεις

Παρακολουθούσα στην τηλεόραση τη συνέντευξη ενός υποψηφίου δημάρχου πολύ γνωστού δήμου της Αττικής. Ο εν λόγω κύριος είναι ήδη δήμαρχος εδώ και πολλά χρόνια.

Ant1news

 

Αναφερόμενος σε ένα «μεγάλο έργο» που παρακάμπτει την περιοχή του, επιλέγοντας μια γειτονική, περιέγραψε τον τσαμπουκά που έκανε στους αρμόδιους υπουργούς…:

 

«…και πάω και τους λέω γιατί όχι και στο δικό μου δήμο;» «Δεν υπάρχουν χρήματα», μου απαντούν.

« Να πάτε να τα βρείτε από αυτούς που τα έφαγαν και να κάνετε το έργο αλλιώς μην περάσετε ξανά από την περιοχή» τους είπε νέτα-σκέτα.

 

Δεν μας είπε βέβαια τι του ανταπάντησαν αλλά προφανώς «σκιάχτηκαν» από την πυγμή του..!

 

Λογική για γέλια και για κλάματα, που μυρίζει ναφθαλίνη.

Ακόμα πορευόμαστε με το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ και τι μπορώ να κάνω»!

 

Σημασία δεν έχει βέβαια αν αυτός θα … «ξεπεζέψει» αλλά αν θα τον επιλέξουν οι πολίτες . Στην περίπτωση του όπως και σε άλλες, η εκλογή μέχρι σήμερα ήταν πανηγυρική.

Άλλωστε οι τσάμπα μάγκες σαρώνουν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Κατά κάποιο τρόπο …μας αρέσουν οι «υποσχεσιολάγνοι»  της πολιτικής.

 

Ένας άλλος υποψήφιος , σε άλλη περιοχή που έχει δει τον Δήμο μόνο απέξω, κυκλοφόρησε φωτογραφίες με μέλη της διοίκησης της Αττικό Μετρό, στους οποίους όπως έγραφε η λεζάντα, εξηγούσε πως θα μπορούσε το μετρό να έρθει και στον τόπο του! Δηλαδή να χαμε να λέγαμε !

 

«Δεν είμεθα οι άνθρωποι των λόγων. Είμεθα οι άνθρωποι των έργων. Θα σας εξαφανίσωμεν» όπως έλεγε και ο περίφημος Μαυρογιαλούρος.

 

Μέχρι να φτάσει η ώρα να περάσουμε πίσω από το παραβάν θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά. Χωρίς φειδώ, μέτρα και σταθμά.  Απλοχεριές στο κυνήγι των ψήφων.

 

Πλέον όμως το καλάθι είναι μικρό για  όλους μας  και οι ξέχειλες υποσχέσεις «πρέπει» να προκαλούν γέλια και αποστροφή ….

 

Αλλιώς «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»!