X

Η διακήρυξη της «Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτική συνεργασία»

Δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη αρχών του τρίτου κεντροαριστερού πόλου του Φώτη Κουβέλη, που θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Την Διακήρυξη αρχών συνυπογράφουν και υποστηρίζουν οι κκ Ριχάρδος Σωμερίτης (δημοσιογράφος), Στέλιος Μάινας (ηθοποιός), Διαγόρας Χρονόπουλος (σκηνοθέτης), Βασίλης Πουλατζάς (θεατρικός παραγωγός) κ.α. καθώς και οι συνεργαζόμενοι πολιτικοί προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ κκ Κοππά, Μπεγλίτης, Καστανίδης, Οικονόμου Θανάσης, Μανίκας, Παπαμανώλης, Ιλχάν, Τριανταφυλλόπουλος, Λαφαζάνης.

Όπως επισημαίνεται στη Διακήρυξη, το συνεργατικό σχήμα της ΔΗΜΑΡ προτείνει ένα εθνικό σχέδιο προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας, διαπραγμάτευση με τους δανειστές με στόχο μια συμφωνία, που θα μειώσει το χρέος ουσιαστικά και θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική, νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας, εγγυημένο το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και ένα κράτος επιτελικό, ποιοτικό και αποτελεσματικό.

Τέλος, σημειώνεται ότι «διεκδικούμε την ισχυρή πολιτική εντολή του ελληνικού λαού, για να διαδραματίσουμε σημαίνοντα ρόλο στη μελλοντική συγκρότηση  κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας, που θα αλλάξουν τις ασκούμενες πολιτικές προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.»