X

Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή για τις ευρωεκλογές

Επί τάπητος στη συνεδρίαση τέθηκαν οι λεπτομέρειες σχετικά με  τους όρους, προϋποθέσεις και χρόνο προβολής, των κομμάτων.

Ant1news



Μετά την ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των συνδυασμών κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Διακομματική Επιτροπή συνεδρίασε την Τετάρτη στην Αίθουσα Συνεδρίων/Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη  Μιχελάκη.

Στη συνεδρίαση καθορίστηκαν οι αναγκαίες λεπτομέρειες σχετικά με  τους όρους, προϋποθέσεις και χρόνο προβολής, κατά την προεκλογική περίοδο, των συνδυασμών κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων από τους δημόσιους και ιδιωτικούς  τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης,  καθώς και από τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που έχουν ανακύψει μέχρι σήμερα και ο υπουργός προέβη στις απαραίτητες  ενέργειες για την επίλυσή τους, ενώ συνέστησε στους εκπροσώπους των κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων να απευθύνονται στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης – Γενικής Γραμματείας  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Αλέξανδρος Οικονόμου.