X

Τσίπρας: Έχουν ακόμη το θράσος να παριστάνουν τους υπεύθυνους σωτήρες

«Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες γράφουμε Ιστορία», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ομόνοια, βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρό του τον Α. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο.

Ant1news



«Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους και έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους σωτήρες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια.

«Οι κυβερνήσεις των μνημονίων ταπείνωσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μας κράτησαν στην Ευρώπη στα λόγια την ίδια ώρα που μας έβγαλαν από την Ευρώπη στην πράξη. Γιατί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει ανεργία 60% για τους νέους. Σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν τόσο χαμηλοί μισθοί. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει τέτοια ανθρωπιστική κρίση», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η δική μας αποστολή είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα».

«Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ», επανέλαβε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κοροϊδεύει» τον ελληνικό λαό. «Μετά το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" του 2009, ο κ. Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το "κορόιδα υπάρχουν", του 2014. Αλλά ο λαός μας δεν είναι κορόιδο κύριε Σαμαρά, έχει και μνήμη και γνώση», σημείωσε και υποστήριξε πως «για μία ακόμα φορά, ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Βενιζέλος προσπαθούν να επαναλάβουν το προεκλογικό κόλπο του 2012».

«Ο κ. Σαμαράς κρύβεται», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι «δε θα μπορέσει, όμως να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες». «Ισχυρίζονται ότι τα δύσκολα, δήθεν, πέρασαν. Όταν τα πιο δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Κινδυνολογούν και προσπαθούν να φοβίσουν, ακόμα και με τους τουρίστες. Ο φόβος, όμως, ανήκει στο παρελθόν», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στο θέμα της Χρυσής Αυγής.

«Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία. Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Την ίδια στιγμή που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων. Και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κου Μπαλτάκου», ανέφερε σχετικά, υπογραμμίζοντας ότι «η αριστερά είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία».

«Δε θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές. Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο. Δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις θέσεις του περί κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα €751 ευρώ, για όλους, καθώς και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας, ενώ έκανε λόγο για τερματισμό των απολύσεων και της διαθεσιμότητας.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, δήλωσε ότι «την Κυριακή τελειώνουμε με το πολιτικό κατεστημένο της διαπλοκής» και πως «νέα ελπίδα γεννιέται στη πατρίδα μας», ενώ ζήτησε την ψήφο των πολιτών «ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα», γιατί – όπως είπε – «είναι ο μόνος δρόμος, ώστε τη Δευτέρα να τελειώνει η εποχή των Μνημονίων της λιτότητας, της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας».