X

Οι πρωτοβουλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου

«Μας εμφάνιζαν ότι θα αυτοκτονήσουμε πέφτοντας από ουρανοξύστη, αλλά είμαστε ακόμα όρθιοι», έλεγε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ant1news



Της Στεφανίας Μουρελάτου

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος συγκαλεί το πολιτικό συμβούλιο σε κοινή συνεδρίαση με την εκλογική επιτροπή για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, που κατά γενική ομολογία στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη δείχνει οτι το ΠΑΣΟΚ άντεξε, αν και ακόμα υπολείπεται της εκλογικής δύναμης του 2012.

Πλέον ο κ .Βενιζέλος θέτει σε προτεραιότητα την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας τόσο σε επίπεδο κυβερνητικών προτεραιοτήτων  όσο και στην κατεύθυνση διεύρυνσης της βάσης στήριξης της Κυβέρνησης.

«Διαμορφώνεται στη βουλή μια μεγάλη δεξαμενή», λένε πηγές του ΠΑΣΟΚ εννοώντας όχι μόνο τους κ.κ. Αηδόνη και Λοβέρδο, αλλά πιθανώς και δυσαρεστημένους της ΔΗΜΑΡ, ενώ σε επικείμενο ανασχηματισμό οι ίδιες πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα επεδίωκε ενίσχυση της συμμετοχής του στην κυβέρνηση με εμβληματικές εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες.

Την Τετάρτη μάλλον θα κλειστεί το ραντεβού Παπούλια-Βενιζέλου προκειμένου "να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, γιατί δεν γίνεται με 26% στις ευρωεκλογές ο κ.Τσίπρας να δικαιούται να μιλά για μη νόμιμη κυβέρνηση" λένε στο ΠΑΣΟΚ.

Η ευρωκάλπη ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ σε πρωταγωνιστή στην προσπάθεια της ανασύστασης της κεντροαριστεράς μετά την «εξαέρωση» της ΔΗΜΑΡ. «Η πρόσκληση θα γίνει προς όλους και χωρίς αποκλεισμούς και αλαζονεία», σημειώνουν συνομιλητές του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε εσωκομματικό επίπεδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να ελέγξει την εσωστρέφεια με την ανακοίνωση διεξαγωγής συνεδρίου τον Οκτώβριο.