X

Καθιερώνεται η εθνική κατώτατη σύνταξη

Εθνική κατώτατη σύνταξη πάνω από το όριο της φτώχειας εξήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός στο 4ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα.

Ant1news

Εθνική κατώτατη σύνταξη πάνω από το όριο της φτώχειας εξήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός στο 4ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα.

Ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι ολοκληρώνεται η μελέτη και το επόμενο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εθνική κατώτατη σύνταξη προσδιορίζεται στα 550 ευρώ, στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται και το ΕΚΑΣ. Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

"Δεν πρόκειται να περάσουν οι στρεβλώσεις, γιατί οι Έλληνες γνωρίζουν την αλήθεια", δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής για να υπογραμμίσει πως "κάποιοι ενοχλούνται όταν ακούν την αλήθεια. Φοβούνται το παρελθόν τους και προσποιούνται αμνησία".

Για τις τρίτεκνες οικογένειες ο πρωθυπουργός είπε ότι "μια σειρά από μέτρα για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες έχουν θεσπιστεί ήδη και εφαρμόζονται". Τώρα, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, προχωρούμε στην επόμενη μεγάλη κατάκτηση, που είναι η χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος και στις τρίτεκνες οικογένειες. Μέσα στο 2008, η δέσμευσή μας για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες γίνεται - και αυτή - πραγματικότητα. Είναι χρέος κοινωνικής ευθύνης. Είναι ένα ακόμα βήμα συγχρόνου κοινωνικού κράτους, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις ελληνικής οικογένειας".