X

Πράσινο φως για μαρίνα Ναυπλίου και κατασκευή κολυμβητηρίων και γυμναστηρίων

Πράσινο φως στην υλοποίηση ενός έργου που θα ενισχύσει τη δυναμική του τουρισμού σε ολόκληρη την Πελοπόννησο έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, που συγκάλεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, και στην οποία μετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης,Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος καθώς και Περιφερειάρχες.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Πρόκειται για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει σε 10 εκ. ευρώ και θα περιλαμβάνει την κατασκευή τόσο της θαλάσσιας όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και τη διαχείριση των 210 θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών και των υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή για 40 έτη.

Εκτός από τη μαρίνα Ναυπλίου εγκρίθηκε και η κατασκευή μέσω έργων ΣΔΙΤ, έντεκα (11) κολυμβητηρίων και επτά (7) γυμναστηρίων, προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Δήμοι στους οποίους θα υλοποιηθούν τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια είναι οι Δήμοι: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνίων και Τανάγρας.

«Δίνουμε έμφαση στα έργα που γίνονται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γιατί η μέθοδος αυτή είναι πιο σύγχρονη και επιβαρύνει λιγότερο τον προϋπολογισμό» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης «Τα έργα που εγκρίναμε σήμερα στη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αποτελούν ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση του τουρισμού και την τόνωση του μαζικού αθλητισμού, ενώ παράλληλα δημιουργούν πολύτιμες θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής.