X

Δένδιας: Θα παραμείνουμε πιστοί στην πορεία των μεταρρυθμίσεων

Το νέο ΕΣΠΑ, την πορεία των απορροφήσεων και την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας και ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

«Η Κυβέρνηση παραμένει απόλυτα πιστή στην πορεία των μεταρρυθμίσεων γιατί η συνέχιση και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος τρόπος να βγει η κοινωνία από την κρίση», δήλωσε μετά την συνάντηση ο υπουργός ΑΝάποτυξης και σημείωσε ότι «στόχευση για εμάς αποτελούν οι γρήγορες κινήσεις που θα επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα σε σχέση με τους πόρους που προβλέπονται στο νέο ΕΣΠΑ, κυρίως προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». 

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι όλα αυτά τα εργαλεία -αναφερόμενος στα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και τα διαρθρωτικά ταμεία- πρέπει να χρησιμοποιηθούν με το βέλτιστο τρόπο για να βοηθήσουμε την ελληνική κοινωνία για έξοδό της από την κρίση». 

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Χαν, σημείωσε πως «όλοι μαζί από κοινού θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία για την επίτευξη καλύτερων προοπτικών για την Ελλάδα». Ωστόσο, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον υπουργό, τους απασχόλησε και ο τρόπος στήριξης και προώθησης των ΜμΕ λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ευκαιρίες, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις ΜμΕ, να τις χρηματοδοτήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα για τη δημιουργία νέων ακόμη και μέσω clusters», ενώ ο κ. Χαν τόνισε ότι «μπορούμε να μετρήσουμε το βαθμό της επιτυχίας της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».