X

Έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Έως την Παρασκευή η ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ant1news

Πρόδρομο για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στα τέλη Σεπτεμβρίου χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τις συναντήσεις με την τρόικα στο Παρίσι. 

Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό διευκρίνισε ότι οι ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν έως την Παρασκευή. Αναμένεται πως θα υπάρχουν διορθώσεις και εκπτώσεις και για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τις οποίες  μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός όπως έδειξε η κοστολόγηση από τη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων.  Θα υπάρχουν, όμως, κριτήρια όπως για παράδειγμα ο χρόνος που παραμένουν χωρίς ρεύμα τα ακίνητα.  

Όσον αφορά στις φοροελαφρύνσεις που εξετάζει η κυβέρνηση ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε  ότι δεν αποτελούν θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών, ωστόσο, «αν ερωτηθούμε θα έχουμε απαντήσεις». Παράλληλα. έθεσε ως προτεραιότητα της ελληνικής πλευράς την ανάκτηση της αξιοπιστίας.   

«Με αυξημένη αξιοπιστία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» είπε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας πως, «η συζήτηση στο Παρίσι είναι ένας πρόδρομος για το τι θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου. Μας έκανε καλό, διότι δουλέψαμε όλο τον Αύγουστο. Πήγαμε μπροστά σε πολλά πράγματα και θα συζητήσουμε για όλα αυτά» .