X

Ο Ε. Βενιζέλος προανήγγειλε κυβερνητική παρέμβαση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε συνολικότερα για το οικονομικό κλίμα στη χώρα μας.

Ant1news

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος παρευρέθη στο συνέδριο Capital + Vision «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Το επόμενο βήμα». Από το βήμα του συνεδρίου και κατά την  διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως για να δημιουργηθεί το περιβάλλον που θα επιτρέψει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας θα πρέπει να υπάρξει κλίμα σταθερότητας, εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας.

Για να δημιουργηθεί αυτό το περιβάλλον προαπαιτούμενο είναι η συστράτευση όλων του δημιουργικών δυνάμεων του τόπου είπε ο κ. Βενιζέλος «αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας, τώρα, μπορούμε να τελειώσουμε και να περάσουμε σε μια φάση ειρήνης και διεκδίκησης του νέου ρόλου μας. Για να το κάνουμε αυτό, χρειάζεται οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, να αντιληφθούν ότι υπάρχει μια κοινή εθνική ευθύνη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο θέμα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων σε συνάρτηση με την αναδιάρθρωση των χρεών των μεγάλων επιχειρήσεων, τονίζοντας πως μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία. Η είδηση όμως ήταν στην αναφορά του υπουργού πως η κυβέρνηση σκοπεύει να παρέμβει και στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, ενέργεια που ενδεχομένως θα επηρεάσει θετικά τον κατασκευαστικό κλάδο.

Για να φτάσουμε όμως εδώ ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε πως θα έπρεπε να έχουμε προηγουμένως τα ανάλογα δημοσιονομικά αποτελέσματα και να πιάσουμε τους στόχους μας, κάτι που καταφέραμε, «Τώρα μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε σχέση με τις πολλές δόσεις για την εξυπηρέτηση των οφειλών των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο» είπε.