X

Σε λίγες μέρες η ρύθμιση για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Αυτό προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός  Γιάννης Βρούτσης  στην συνάντηση που είχε με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων.

Ant1news

Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, τοποθέτησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την κοινοποίηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία της εγκυκλίου που θα ρυθμίζει τον τρόπο αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, προς τα ταμεία.

Ο κ. Βρούτσης προχώρησε στην εξαγγελία αυτή, μετά την συνάντηση που είχε με τους διοικητές των ταμείων, κατά την διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στην εφαρμογή της ρύθμισης, καθώς και ο συντονισμός δράσεων των ασφαλιστικών ταμείων.

«Πρόκειται για ρύθμιση πολύ σημαντική από την οποία προσδοκούμε έσοδα για τα Ταμεία και ένα νέο ξεκίνημα για όλους, που θα βάλει τέλος σε ένα παρελθόν για το οποίο κράτος και πολίτες είμαστε υπεύθυνοι και θα οδηγήσει σε ένα μέλλον το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να είναι συνεπείς» τόνισε ο κ. Βρούτσης  για να συνεχίσει: «επιπλέον, κάλεσα τους διοικητές να ανταποκριθούν στην ΗΔΙΚΑ η  οποία ζητάει το ψηφιακό αρχείο ώστε να καταστεί δυνατή έως το τέλος του έτους η εφαρμογή του συστήματος ΑΤΛΑΣ που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να παρακολουθούν μέσω του διαδικτύου τον ασφαλιστικό τους βίο σε πραγματικό χρόνο. Από τις συνεχείς παρεμβάσεις το ασφαλιστικό σύστημα γίνεται πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό και πατάει σε υγιείς βάσεις».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν στο μέλλον νέα ελλείμματα και ότι μέσω της διοικητικής ενοποίησης θα αυξηθούν τα έσοδα του συστήματος. Όταν δε ολοκληρωθεί το ενιαίο κέντρο απονομής των συντάξεων θα μπορούν πλέον να παίρνουν τις συντάξεις τους ταχύτερα οι δικαιούχοι.