X

Εντός στόχων οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ - Στην ρύθμιση των 100 δόσεων και ο φόρος ακινήτων

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει και η εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών για τις διορθωτικές δηλώσεις του Ε9.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Θετικό πρόσημο έχουν έως σήμερα οι εισπράξεις από τον φόρο ακινήτων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μπει στα ταμεία 1,2 δις € από το σύνολο των 2,65 δις € που φιλοδοξεί να πάρει η Κυβέρνηση. 

Από την άλλη και σχετικά με σενάρια που κυκλοφόρησαν, ότι δηλαδή ο Φόρος Ακινήτων δεν θα περιλαμβάνεται στην ρύθμιση των 100 δόσεων που προώθησε το οικονομικό επιτελείο, από το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού θα χρειαζόταν νομοθετική παρέμβαση».

Άλλωστε, συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι «η ήδη ψηφισμένη διάταξη προβλέπει ότι οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν στη νέα ρύθμιση και όσες οφειλές έχουν βεβαιωθεί ως την 1η Οκτωβρίου και δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, άρα όλες τις υπόλοιπες δόσεις του φόρου εισοδήματος, και του ΕΝΦΙΑ».

«Η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σημείωσαν πως «οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων».

Τα ίδια στελέχη κατέστησαν σαφές ότι «δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων όπως και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο. Παραμένουν από 72 έως 100».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει και η εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών για τις διορθωτικές δηλώσεις του Ε9 ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις, τόσο για τα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα όσο και για τα ημιτελή, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να τύχουν τις έκπτωσης.