X

Ποιοι θα μετέχουν στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα-γέφυρα

Αρχίζουν από την Παρασκευή οι εντατικές διαβουλεύσεις με στόχο τη εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης εν όψει της προσεχούς συνεδρίασης του Eurogroup.

Ant1news

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ξεκινούν εντατικές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας -όπως τους ξέραμε μέχρι τώρα- και με στελέχη της ομάδας Βίζερ.

Στο τραπέζι θα καθίσουν οι γνωστοί Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ ( ΕΚΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο ( Ε.Ε.) , ο κ. Τόμας Βίζερ και οι συνεργάτες του, ενώ το βάρος της διαπραγμάτευσης για την ελληνική πλευρά θα σηκώσει ο πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης. Θα πλαισιώνεται μάλιστα, ο Έλληνας ΣΟΕ και από την ομάδα της Lazard που έχει προσληφθεί σε ρόλο συμβούλου για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτή «θετική» καθώς φαίνεται πως αναζητείται από όλες τις πλευρές κοινά αποδεκτή λύση. Εξηγούν ότι θα επιχειρηθεί έως τη Δευτέρα, να έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο του προγράμματος-γέφυρα, μέρος του οποίου αποτελεί το νέο «Συμβόλαιο» (ή όπως αλλιώς αποκαλείται) με συστατικά 70% από τις μεταρρυθμίσεις του ΜOU (Μemorandum of understanding ή αλλιώς Μνημόνιο) και 30% μεταρρυθμίσεις με ελληνική σφραγίδα σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Υπενθυμίζεται πως η έναρξη των διαβουλεύσεων αποφασίστηκε μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για συζητήσεις σε «τεχνικό επίπεδο» ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα.