X

Έρχονται φόρο-μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους ;

Η ρύθμιση θα κατατεθεί σε κάποιο από τα επόμενα νομοσχέδια, όταν θα λάβει την οριστική της μορφή.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λαμβάνουν μπόνους όσοι φορολογούμενοι ήταν μέχρι σήμερα συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, άφησε η υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Έτσι, το υπουργείο με την ενδεχόμενη αυτή κίνηση επιχειρεί να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε, ότι δηλαδή νοιώθουν «κορόιδα» όσοι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, έναντι όσων θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να πληρώσουν φόρο με δύο και παραπάνω χρόνια καθυστέρηση και μάλιστα κουρεμένο στο μισό.

Η κ. Βαλαβάνη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις τα προηγούμενα χρόνια και θα παραμείνουν συνεπείς και στις φετινές τους υποχρεώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την υπουργό, η ρύθμιση που δεν έχει λάβει την οριστική της μορφή, θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια ή για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ή το φόρο εισοδήματος, και θα οδηγεί τους συνεπείς στην επόμενη φορολογική χρήση, να καταβάλλουν λιγότερο φόρο έναντι των υποχρεώσεών τους.