X

Νέα λίστα μεταρρυθμίσεων έστειλε ο Βαρουφάκης

Το απεκάλυψε ευρωπαίος αξιωματούχος. Τι λέει το ελληνικό Υπ. Οικονομικών. Γιατί υποστηρίζουν δημοσιογράφοι ότι δεν θα ληφθεί υπόψη στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ant1news

«Λάβαμε νέα επιστολή του Γ. Βαρουφάκη με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για το Eurogroup της Δευτέρας» ανέφερε σήμερα το πρωί ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, κατά την διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους.

Όπως επεσήμανε, το Eurogroup δεν μπορεί να συζητήσει τι προτάσεις του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, αν δεν έχει προηγηθεί εξέταση ως προς τις παραμέτρους τους, απο τους θεσμούς.

Ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, σε tweet του, επικαλούμενος ευρωπαίους αξιωματούχους, έγραψε «η νέα επιστολή Βαρουφάκη προς τον κύριο Ντάισελμπλουμ έφτασε στις Βρυξέλλες μετά την συνεδρίαση του τελευταίου Euro-working Group, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει προετοιμαστεί ώστε να συζητηθεί στο ερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας».

Την αποστολή στoν Γερούν Ντάισελμπλουμ νέας λίστας μεταρρυθμίσεων απο τον Γιάνη Βαρουφάκη, επιβεβαιώσε ανώτατος αξιωματούχος του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για πεδία διαφορετικά απο αυτά που περιείχε η πρώτη λίστα, αλλά για περισσότερα στοιχεία, εξειδίκευση και ποσοστικοποίηση μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονταν στο πρώτο κείμενο του Γιάνη Βαρουφάκη προς τους εταίρους και δανειστές της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολυσέλιδη επιστολή, που συνετάχθη υπό την άμεση εποπτεία του Υπουργού Οικονομικών, η εξειδίκευση μέτρων επικεντρώνεται στους τομείς αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, την ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις πολιτικές πάταξης της φοροδοιαφυγής.