X

Μάρδας: Ρύθμιση για τις ζημιές από το «σπάσιμο» προθεσμιακών καταθέσεων των φορέων

Με ρύθμιση θα αναλάβει το κράτος τη ζημία των φορέων που θα επενδύσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ant1news

Το κράτος θα αναλάβει τη ζημία που θα έχουν οι φορείς που θα «σπάσουν» προθεσμιακές καταθέσεις για να επενδύσουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, με ρύθμιση που προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, με παρέμβασή του στη συζήτηση που διεξάγεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ΠΝΠ, που αφορά στη μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, εγκρίθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ καταψηφίσθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ.Μάρδας ανέφερε ότι η ρύθμιση για τις ζημίες από το «σπάσιμο» των προθεσμιακών καταθέσεων θα κατατεθεί άμεσα. Διαβεβαίωσε επιπλέον ότι τα ταμειακά διαθέσιμα δεν θα διατεθούν για ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια, αλλά αποκλειστικά για εβδομαδιαία ρέπος.

Σημείωσε, τέλος ότι ακόμα και τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων δε θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ τα κοινοτικά κονδύλια των πανεπιστήμιων θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά δεν θα επενδυθούν.