X

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις τιμές των ΙΧ

Όσοι σκοπεύετε να αγοράσετε αυτοκίνητο, μην περιμένετε, διαμηνύει το Υπουργείο Οικονομικών, μετά το σάλο που έχει προκληθεί με τις ενδεχόμενες αλλαγές στον ΦΠΑ.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις τελικές τιμές των ΙΧ διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών, μετά το αλαλούμ που υπάρχει με τους συντελεστές του ΦΠΑ, αφού εφόσον αλλάξουν, σύμφωνα με όλες τις προτάσεις οι διαφορές θα είναι απειροελάχιστες.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών προσπαθούν να προλάβουν ενδεχόμενο φρένο στην αγορά αυτοκινήτου, η οποία επιχειρεί αξιοσημείωτη ανάκαμψη το τελευταίο διάστημα.

Και τούτο γιατί η ανακοίνωση της αρχικής πρότασης της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς για καθιέρωση διπλών συντελεστών ΦΠΑ με τη χρήση πλαστικού χρήματος, δημιούργησε τουλάχιστον αίσθηση στην αγορά αυτοκινήτου.

Ενώ από την στιγμή πήραν διαστάσεις οι πληροφορίες για ενδεχόμενη μείωση του συντελεστή 23% ακόμα και στο 15% για τα Ι.Χ εύλογο ήταν αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές να απευθυνθούν στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων προκειμένου να συζητήσουν ένα ενδεχόμενο φρένο στις διαδικασίες αγοράς ώστε να επωφεληθούν από την μείωση του φόρου.

Όμως μετά τις προτάσεις των Θεσμών αλλά και της Κυβέρνησης για υψηλό συντελεστή από 20% έως 23% το σενάριο καθήλωσης του συντελεστή 23% στο 15% ή ακόμα και στο 18% φαντάζει απίθανο.

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών, έστω και ανεπίσημα, έρχεται να προσθέσει σήμερα ότι ακόμα και μετά τις όποιες αλλαγές στον ΦΠΑ, η φορολόγηση της αγοράς Ι.Χ. θα είναι σχεδόν αμετάβλητη και στέλνει ένα μήνυμα για να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά αυτοκινήτου που λέει: «Μην περιμένετε μειώσεις φόρου, αν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε αυτοκίνητο δεν υπάρχει λόγος αναβολής».