X

Αλεξιάδης: Δικαιότερος και αναλογικότερος ο ΕΝΦΙΑ το 2016

Ο κ. Αλεξιάδης επιβεβαίωσε την παραμονή του ΕΝΦΙΑ και το 2016, υποσχόμενος αλλαγές και απολογούμενος… για τις μη αλλαγές φέτος.

Ant1news

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αποκάλυψε ότι ήδη υπάρχει σχεδιασμός έτσι ώστε ο ΕΝΦΙΑ για το 2016 να είναι πιο δίκαιος και αναλογικός, ενώ δήλωσε ότι, «για το 2015 δυστυχώς θα είναι όπως ήταν περίπου και για το 2014. Δεν μπορέσαμε εν μέσω της διαπραγμάτευσης να πάμε σε έναν πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ».

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε και για τα θέματα του περιουσιολογίου, του κτηματολογίου και μια σειρά άλλων μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα, «είναι χαρακτηριστικά παράδειγμα σε όσους θεωρούν ότι ο πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε ήταν μαύρα σημεία και καταστροφή. Βεβαίως και υπήρχαν πολλά προβληματικά σημεία, πολλά σημεία δύσκολα, αλλά το περιουσιολόγιο, το κτηματολόγιο κλπ είναι τα θετικά σημεία των διατάξεων».

Ειδικότερα για το περιουσιολόγιο υποστήριξε, μιλώντας στο MEGA,ότι υπάρχει δέσμευση να ολοκληρωθεί εντός του 2015 ενώ ανάλογη δέσμευση για ολοκλήρωση εντός του 2016 υπάρχει για το κτηματολόγιο. «Αυτά τα δυο είναι πάρα πολύ σημαντικά εργαλεία, τα οποία δημιουργούν μια νέα αρχή, μια νέα σχέση του Έλληνα φορολογούμενου με την πολιτεία. Αντιλαμβάνεστε ότι από το περιουσιολόγιο και μετά δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι ξέχασε, παρέλειψε, δεν δήλωσε κάτι», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης προσθέτοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα υπάρχουν μεγάλα πρόστιμα.

Σε ότι αφορά τις επερχόμενες εκλογές δήλωσε ότι, «οι εκλογές δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης ήταν επιλογή όλων εκείνων που ενώ επιλέχθηκαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να δημιουργήσουν καινούριο κόμμα και στην ουσία να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές».