X

«Γερμανικό νούμερο» στις εφόδους του ΣΔΟΕ

Το τέλος των συναλλαγών με τις εφορίες μέσα στο 2016 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Ant1news

Εφόδους αλά Γερμανία όταν ελεγκτές έκαναν ελέγχους ξημερώματα σε επιχειρήσεις προγραμματίζει η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, επεσήμανε πως «τέτοιες σκηνές θα έχουμε στην Ελλάδα».

Με αφορμή δε, το θρίλερ που έζησαν εφοριακοί στο Αμύνταιο της Φλώρινας όταν προπηλακίστηκαν από εμπόρους σε πανηγύρι επειδή διαπιστώθηκε να έχουν μαϊμού ταμειακές μηχανές, ξεκαθάρισε ότι αυτά θα σταματήσουν.

«Ορισμένοι θεωρούν ότι έχουν το ακαταλόγιστο, αυτά τελείωσαν, δεν ανεχόμαστε λογικές όπως αυτές στη Φλώρινα, που ελεγκτές δέχθηκαν επίθεση επειδή εντόπισαν μαϊμού ταμειακή μηχανή», τόνισε.

Περιγράφοντας τις δράσεις της κυβέρνησης στο φορολογικό σκέλος, ο Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι εντός 5 μηνών θα έχουν ολοκληρωθεί δρομολογημένοι έλεγχοι σε πολιτικά και φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που σχετίζονται με μερίδα ΜΜΕ. Διέψευσε δημοσιεύματα ότι διαλύεται το ΣΔΟΕ, «το αντίθετο, είπε, το ενισχύουμε» και πρόσθεσε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην παραγραφεί στις 31/12/2015 η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής και πίνακα σχετικά με τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

 

«Εμείς δεν κάνουμε φορολογική πολιτική με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα», είπε ο κ. Αλεξιάδης και επιβεβαίωσε ότι εντός του 2016 σταματούν και οι συναλλαγές με τις εφορίες, οι οποίες θα ασχοληθούν πλέον με το ελεγκτικό έργο.