X

Αισιοδοξία Τσακαλώτου για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης

Θετικές αναφορές του Υπ. Οικονομικών στην Βουλή, μετά την συνάντηση με τους δανειστές. Τι είπε για τα capital control, πότε βλέπει άρση τους ο Χουλιαράκης.

Ant1news

«Είμαστε σε καλύτερη τροχιά από ό,τι ανέμενα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είμαι πιο αισιόδοξος σήμερα από ότι ήμουν έναν μήνα πριν» επεσήμανε μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής που συζητά τον Προϋπολογισμό του 2016 ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποκαλύπτοντας ότι το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στην Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, όλοι θέλουν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί εντός του 2015, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών και επόμενη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης απο τους δανειστές, ώστε να αρχίσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. 

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, λίγο μετά  το τρίωρο ραντεβού του με τους δανειστές, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι «η ελληνική οικονομία δεν δέχτηκε τόσο ισχυρό πλήγμα. όσο φοβόμασταν από την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών».

Όπως ανέφερε, οι επιπτώσεις των capital control ήταν ηπιότερες των αναμενόμενων, κάτι που σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα φανεί στα στοιχεία του δεύτερου εξαμήνου του 2015.

Ο Υπουργός Οικονομικών δεν έκανε πάντως εκτίμηση για τον χρόνο άρσης των capital control, σε αντίθεση με τον Γιώργο Χουλιαράκη, που είπε ότι μπορεί να ισχύουν ως και τον Ιούνιο του 2016.