X

Το ισοδύναμο που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Τι αποκαλύπτουν στελέχη του οικονομικού επιτελίου για τα "αντίβαρα" της Κυβέρνησης. Τι λένε κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι να επιβληθεί φόρος 0,05 του ευρώ σε όλες τις στήλες των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και όχι μόνο του ΚΙΝΟ, όπως προέβλεπε το μέχρι πρότινος τελευταίο σενάριο για την εξεύρεση ισοδύναμων, ώστε να ακυρωθεί η επιβολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και να κλείσει έτσι ακόμη ένα μέτωπο ενόψει του καθοριστικού Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν αποφανθεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο κι ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί, ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα που ψάχνει η κυβέρνηση, για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να εγερθούν ζητήματα απο την πλευρά των αναδόχων της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, καθώς στην σύμβαση παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται ότι δεν πρόκειται να διαταραχθεί το φορολογικό καθεστώς σχετικά με τα τυχερά παίγνια του Οργανισμού. 

Σχολιάζοντας πάντως τις πληροφορίες, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών σημείνωναν ότι "η Κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση", αναφέροντας ότι "τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".