X

Από Τρίτη η δεύτερη δέσμη μέτρων

Επιστρέφουν στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων κουαρτέτο και οικονομικό επιτελείο. Καυτά θέματα και πάλι στην ατζέντα.

Ant1news

Την Τρίτη ξεκινούν, εκτός απροόπτου, οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο για τη δεύτερη δέσμη μέτρων που θα περιέχει σκληρές παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων στο ασφαλιστικό, στη φορολογία αλλά και στο μισθολόγιο του δημοσίου.

Θετική εξέλιξη ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι το EuroWorking Group έδωσε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας καθώς, όπως είπε και ο πρόεδρος του Eurogroup, η Ελλάδα εκπλήρωσε τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων.

«Επί τη βάσει της τελικής έκθεσης συμμόρφωσης, το EuroWorking Group συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και τη λήψη μέτρων στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι σημαντικά για μια επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την τελική έγκριση από το Διευθυντικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που συνδέεται με το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων», πρόσθεσε ο επικεφαλής Eurogroup.

Ταυτοχρόνως συμπλήρωσε πως «η συμφωνία θα επιτρέψει, επίσης, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να λάβει εξατομικευμένες αποφάσεις για τη μεταφορά πόρων (10 δις ευρω)  στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.