X

Τέλη κυκλοφορίας με το τρίμηνο μελετά το ΥΠΟΙΚ

Παρκαρισμένο τον χειμώνα, σε λειτουργία το καλοκαίρι... Κάπως έτσι θα μπορούν να κινούν το όχημά τους όσοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν φέτος τέλη κυκλοφορίας.

Ant1news

Τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων με το τρίμηνο σκέφτεται να καθιερώσει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε μια προσπάθεια να γεμίσει τα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών, μιας και η περίοδος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας πέρασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδέα για τέλη κυκλοφορίας με το τρίμηνο δεν έχει απλά πέσει στο τραπέζι, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έχει δεχθεί και εισηγήσεις για νομοθετική διάταξη, που θα δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων για κάποιους μήνες μέσα στο χρόνο.

Η «συνταγή» είναι άλλωστε δοκιμασμένη, καθώς το 2014 δόθηκε η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους να τις πάρουν πίσω καταβάλλοντας το φόρο που αναλογούσε στους μήνες που θα το είχαν στην κατοχή τους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνει πράξη και το σχέδιο στο οποίο παλαιότερα είχε αναφερθεί ο αναπληρωτής υπουργός, για ειδικό κουτί ρίψης πινακίδων!