X

Τσουχτερά πρόστιμα για ανασφάλιστα ΙΧ

Αρχίζουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Σύντομα τα "ραβασάκια" στους ιδιοκτήτες.

Ant1news

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και κυρώσεις θα έρθουν σύντομα οι ιδιοκτήτες σχεδον ενός εκατομμυρίου ανασφάλιστων οχημάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, αρχίζει ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, όπως ορίζεται στην απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Όσοι λοιπόν δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους αναμένεται να λάβουν ειδοποιητήριο με το οποίο θα καλούνται εντός ολίγων ημερών να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας εκτός από το ασφάλιστρο που αναλογεί στο όχημά τους και παράβολο των 250 ευρώ.

Οι οδηγοί που θα λάβουν τα ειδοποιητήρια θα πρέπει εντός 8 ημερών είτε να αποδείξουν ότι το όχημά τους είναι ασφαλισμένο και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ είτε να επιλέξουν σε ποια εταιρεία θα το ασφαλίσουν, όπως αναφέρει το Έθνος. Αν παρέλθει το οκταήμερο και κάποιος δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά κυρώσεων:

- Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας και της άδειας κυκλοφορίας για έξι μήνες.

- Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.

- Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

- Φυλάκιση από δύο μήνες μέχρι ένα χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.