X

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds

Εξετάζεται η πώληση και εξυπηρετούμενων δανείων, προκειμένου να γίνει πιο… ελκυστικό το “πακέτο”, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΤτΕ.

Ant1news

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει ξένα funds για την αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων που πρόκειται να δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με αξιωματούχο της Τράπεζας της Ελλάδας σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πώληση των «κόκκινων» δανείων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξετάζεται το ενδεχόμενο πώλησης και ορισμένων εξυπηρετούμενων δανείων -κυρίως επιχειρηματικών- προκειμένου να γίνεται πιο… ελκυστικό το “πακέτο”.

Αναφερόμενος στην επέκταση του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ και την αύξηση του μηνιαίου ορίου αγορών ομολόγων στα 80 δισεκ. ευρώ, ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας τόνισε πως η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρώσει άμεσα την αξιολόγηση. «Ο Μάριο Ντράγκι δε ρίχνει απλά βροχή από χρήματα, αλλά χαλάζι», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να αφήσει την ευκαιρία αυτή ανεκμετάλλευτη.

Σχολιάζοντας την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, ανέφερε πως «άλλες χώρες βγήκαν από το μνημόνιο, γιατί πήραν τις αποφάσεις που έπρεπε υπεύθυνα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα».