X

Και νέα πρόταση Τσακαλώτου για το φορολογικό

Νέα πρόταση για το φορολογικό κατέθεσε στη συνάντηση με τους θεσμούς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.Την διάθεση να αποχωρήσει την Παρασκευή εξέφρασε το ΔΝΤ.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Νέα πρόταση για το φορολογικό κατέθεσε στη συνάντηση με τους θεσμούς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, είναι στη νέα συνάντηση, που είχε προγραμματιστεί για τις 18.30 το απόγευμα, να κλείσει το φορολογικό ζήτημα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ενδεχομένως να ολοκληρωθεί σήμερα η διαπραγμάτευση για το φορολογικό, με την προϋπόθεση ότι οι επικεφαλής της τρόικας, που συσκέφθηκαν μεταξύ τους, θα συμφωνήσουν στη νέα πρόταση του υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα, η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων είπε ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ως τις 25 Μαρτίου, χωρίς μεγάλες αποκλίσεις από τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση, βάσει της συμφωνίας του καλοκαιριού.  «Η Κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι δεν θα δεχτεί οτιδήποτε άλλο πέραν από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός, οι οποίες θα τηρηθούν στο ακέραιο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαπραγμάτευση το ΔΝΤ έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την Αθήνα την Παρασκευή.

Ωστόσο υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνιζαν ότι, «αυτό που επιθυμούμε είναι να τους κρατήσουμε στην Αθήνα μέχρι και την τελική συμφωνία».

Κορυφαία πηγή του υπουργείου Εργασίας τόνιζε, «έχουμε κατέβει με νέες προτάσεις για όλα τα θέματα, γιατί θέλουμε να κλείσουμε άμεσα το Ασφαλιστικό».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το ΔΝΤ διαφωνεί κάθετα με την αύξηση στις εργοδοτικές εισφορές.