X

Σταθάκης: Μέχρι το 2022 βιώσιμο το χρέος

Στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομίας. Τι είπε για τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη.

Ant1news

Βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέχρι το 2022 «βλέπει» ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, όπως δήλωσε κατά την ομιλία του στο Ελληνο-Γερμανικό Business Forum «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» του Economist που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

«Μέχρι το 2022 το χρέος είναι βιώσιμο. Όμως μετά από αυτό, θα χρειαστούμε έναν νέο γύρο συζητήσεων», είπε σχετικά.

Ο Γιώργος Σταθάκης είπε ότι «βλέπει» ισχυρή κυκλική ανάπτυξη και εκτίμησε ότι, το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται «μέρα με τη μέρα». Επανέλαβε, επίσης, την πεποίθηση ότι στο β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, είπε ότι, «οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό θα περάσουν από τη Βουλή χωρίς μεγάλα προβλήματα, σημειώνοντας πως τα σχετικά νομοσχέδια θα πάνε στη Βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που αναμένεται στις 22 Απριλίου».

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, σημείωσε ότι δεν ήταν ρεαλιστικός ο αρχικός στόχος των 50 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πως ο τωρινός, των 15 δισ. μπορεί να καταλήξει χαμηλότερα.