X

“Πήραν πίσω” την εξαίρεση των βουλευτικών συντάξεων μετά τον σάλο

Η ...διόρθωση Κατρούγκαλου με «εντολή Τσίπρα». Σε άλλο μήκος κύματος από το Μαξίμου ο Βούτσης, που κάνει λόγο για ρεσιτάλ λαϊκισμού.

Ant1news

Μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε με την ένταξη ή μη των βουλευτικών συντάξεων στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση έλαβε τελικά την απόφαση, με παρέμβαση του Πρωθυπουργού, να ενταχθούν και εκείνοι στον ενιαίο φορέα (ΕΦΚΑ), όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Έχω πει επανειλημμένα ότι βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι ακριβώς η ισονομία, η εφαρμογή ίσων κανόνων σε όλους. Για να μην υπάρχει όμως το παραμικρό έδαφος για να συκοφαντείται ένα νομοσχέδιο που έχει αυτές τις θεμελιώδεις αρχές, προχωρήσαμε στην ένταξη και των βουλευτών, για να είμαι ακριβής των βουλευτών που έπαιρναν συντάξεις που έχουν καταργηθεί από το 2012 και μετά. Από το 2012 και μετά όπως θα γνωρίζετε όλοι οι βουλευτές παίρνουν σύνταξη από τα ταμεία στα οποία είναι ασφαλισμένοι», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος σε άλλες δηλώσεις του επί του θέματος.

Λίγες όμως ώρες μετά την ένταξης και των συντάξεων των βουλευτών στο νέο ασφαλιστικό, ο κ. Νίκος Βουτσης έκανε λόγο για λαϊκισμό. Με παρέμβαση του στην Ολομέλεια δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστεί αυτή τη διάταξη του ασφαλιστικού... απέναντι στον  καλπάζοντα λαϊκισμό, εξηγώντας πως με ειδικούς νόμους έχει ήδη επέλθει περιορισμός των συντάξεων των πρώην βουλευτών κατά 60%.

 

«Θα περίμενα από τα κόμματα που τους αφορά να παίρνουν όλοι ευθέως τις ευθύνες τους απέναντι σε ελλιπή πληροφόρηση ή καλπάζοντα λαϊκισμό. Εμείς δεν έχουμε να υπερασπιστούμε κάποιους εκ των παλαιών βουλευτών σε προσωπική βάση. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ελάχιστο ποσοστό τέτοιων βουλευτών ενώ το μέγιστο είναι από τα άλλα κόμματα», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Πρώην Βουλευτών με ανακοίνωση του υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν πρέπει να υποστούν τις περικοπές που θα υποστούν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι αλλά η κυβέρνηση οφείλει να τους κάνει αυξήσεις! Τονίζουν ότι από το 2010 έχουν υποστεί αθροιστικά 11 μειώσεις σε συνολικό ποσοστό 51,11% και δηλώνουν ότι καμία σύνταξη δεν ξεπερνά το ποσό των 1850 ευρώ προ φόρων όταν το 2010 ήταν 4000 ευρώ.