X

Έρχονται νομοσχέδια για πλαστικό χρήμα και λαθρεμπόριο καπνού

Τι προβλέπουν τα δύο νομοσχέδια για την ενίσχυση του πλαστικού χρήματος και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού, που θα κατατεθούν στη Βουλή.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Δύο νέα νομοσχέδια θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Το ένα θα αφορά στην ενίσχυση του πλαστικού χρήματος και το άλλο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού.

Το νομοσχέδιο για πλαστικό χρήμα θα προβλέπει:

-τη διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με το taxisnet προκειμένου να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η έκδοση αποδείξεων από τις επιχειρήσεις

-η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις συσκευές ηλεκτρονικών πληρωμών POS προκειμένου η απόδειξη από τις POS συσκευές να αποτελεί και φορολογική απόδειξη που θα καταγράφεται απευθείας σε ειδική μερίδα κάθε φορολογούμενο στο taxisnet προκειμένου να μην είναι υποχρεωμένος να συγκεντρώνει χάρτινες αποδείξεις

-τη σύνδεση των ηλεκτρονικών πληρωμών με την έκπτωση φόρου που δίνεται σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες και οδηγεί σε αφορολόγητο όριο.

Ειδικά για τα φετινά εισοδήματα (2016)  εξετάζεται τελικά να μην είναι υποχρεωτική η πληρωμή με κάρτα προκειμένου να δοθεί το αφορολόγητο καθώς έχουμε ήδη φθάσει κοντά στο μέσον του έτους και οι φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν πόσες αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώσουν.

Και το νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα θα προβλέπει:

Χρήση ειδικής σήμανσης και ιχνηθέτησης από το χωράφι που παρήχθη ο καπνός μέχρι και την τελική διάθεσή του στον καταναλωτή.