X

Στην Βουλή τροπολογία για την πώληση των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου

Τροπολογία της τελευταίας στιγμής για την πώληση των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου. Τι προβλέπεται. Δείτε ολόκληρη την τροπολογία.

Ant1news

Σχεδόν δύο ώρες πριν την ψηφοφορία των τροπολογιών, κατατέθηκε ακόμα μία, αυτή που αφορά στην άρση της εξαίρεσης από την πώληση των δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου.

Η τροπολογία, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατάργηση της υποχρέωσης της υποβολής εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων και του ετήσιου ισολογισμού και απολογισμού του ΤΑΙΠΕΔ από τον Υπουργό Οικονομικών στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε, για την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Καθορίζεται επίσης ότι, τα δάνεια που έχουν ως υποθήκη πρώτη κατοικία αξίας έως 140.000 ευρώ εξαιρούνται μόνο από την πώληση, αλλά μπορούν να μεταβιβαστούν σε εταιρείες διαχείρισης.

Η τροπολογία κατατέθηκε ενώ συνεδρίαζε στην Φρανκφούρτη το ΔΣ της ΕΚΤ, το οποίο θα αποφασίσει για την άρση του waiver. Οι σχετικές ανακοινώσεις, για την απόφαση που αναμένεται να είναι αρνητική, καθώς η Αθήνα δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με τα προαπαιτούμενα, αναμένονται άμεσα.