X

Κατρούγκαλος: Επανυπολογισμός συντάξεων από το 2002 και μετά

“Αποτελεσματική και δικαιότερη” από το ΕΚΑΣ η Εθνική Σύνταξη. Στόχος της κυβέρνησης ο μισθός να αποφασίζεται από τους εργαζομένους με τους εργοδότες και όχι από το κράτος.

Ant1news

Θα επαναϋπολογιστούν όλες οι συντάξεις από το 2002 και μετά τον επανϋπολογισμό αυτό κανείς δε θα δει μείωση στη σύνταξή του διεμήνυσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ακόμη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, εξήγησε όσο αναφορά την κατάργηση του ΕΚΑΣ πως η κυβέρνηση δεν είχε τρόπο να το διατηρήσει. «Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω εγώ ή η κυβέρνηση στο πλαίσιο του ασφαλιστικού» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος χαρακτηρίζοντας την Εθνική Σύνταξη «αποτελεσματική και δικαιότερη» από το ΕΚΑΣ.

Την ίδια στιγμή επανέλαβε πως καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε αλλά διασώθηκε και το 80% των επικουρικών. Ακόμη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού μόνο μία στις πέντε επικουρικές συντάξεις μειώθηκε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για τα εργασιακά, διαβεβαίωσε πως «δεν είναι στο τραπέζι ο κατώτατος μισθός» αφού, όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να ο μισθός να αποφασίζεται «από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες» και όχι από το κράτος».