X

Από τις Βρυξέλλες ξεκινά η δεύτερη αξιολόγηση

Στις «ράγες» πάλι η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ και αντιδράσεις από τα κόμματα.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Νέος κύκλος επαφών ανοίγει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, όπου η κυβέρνηση θέτει τις βάσεις της διαπραγμάτευσης, που επίκειται με τους Θεσμούς.

Στη συνάντηση μεταξύ των κ.κ Τσακαλώτου, Σταθάκη και Μοσκοβισί η ελληνική πλευρά αναμένεται να επισημάνει ότι δεν θέλει καθυστερήσεις για να ανοίξει γρήγορα η συζήτηση για το χρέος, επιδιώκει μικρές παρεμβάσεις στα εργασιακά, αναγνωρίζει τις μειωμένες κοινωνικές αντοχές σε επιπλέον φόρους και πως εντός Σεπτεμβρίου θα κλείσει τα 15 προαπαιτούμενα.

«Έχουμε πει ότι μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη και πιο βατή από την προηγούμενη . Δεν ανησυχούμε , δεν επαναπαυόμαστε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Real News.

Από πλευράς της η ΝΔ στοχεύει να αναδείξει όλα τα επαχθή μνημονιακά μέτρα που έλαβε ο πρωθυπουργός. «Προσπαθεί να ξεχάσει την υπερφορολόγηση, που επέβαλε στην μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, που τους έκοψε το ΕΚΑΣ, τους επαγγελματίες, που πρακτικά δημεύει τις δουλειές τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το «χαρτί» της κυβερνητικής αναξιοπιστίας παίζει και η υπόλοιπη αντιπολίτευση. «Όχι άλλα ψέματα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο και τον λαό» τονίζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ κάνει λόγο για νέο παραμύθι από πλευράς του κ. Τσίπρα, το οποίο δεν μπορεί να πείσει πλέον το λαό, ενώ ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι ο ίδιος θα είναι πάλι ο χαμένος. «O κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος μαθητής του παλιού συστήματος, που χρεοκόπησε τη χώρα» σχολιάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.