X

Πρεμιέρα διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση

Έκλεισε το "μέτωπο" του Υπερταμείου. Ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση της δόσης των 1,7 δις σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο. Σε δύο δόσεις οι επαφές στην Αθήνα.

Ant1news

Με το υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων να είναι πρώτο στην ατζέντα των συζητήσεων, άρχισαν σήμερα, μετά από την ολιγοήμερη καθυστέρηση, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ήδη ολοκληρώθηε η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με αντικείμενο το νέο Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και για τα ληξιπρόθεσμα.

Αμέσως μετά υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι έκλεισε το μέτωπο του Υπερταμείου, ενώ έως το τέλος Δεκεμβρίου θα έχει οριστεί και το Διοικητικό Συμβούλιό του. Παράλληλα, συζητήθηκε η διαμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της εταιρείας.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 1,7 δις την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι επικεφαλής των κλιμακίων πείστηκαν από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο κουαρτέτο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες σε ποσοστό άνω του 80%.

Στην ατζέντα υπάρχουν επίσης τα θέματα της εκπαίδευσης, της διαφθοράς και της ενέργειας/κτηματολογίου, τα οποία θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η προγραμματισμένη για απόψε συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν χωρίς την παρουσία της Ντέλιας Βελκουλέσκου, η οποία αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Σάββατο, γι' αυτό και αύριο υπάρχει ανάπαυλα στις επαφές των υπουργών με τους θεσμούς.

Από την Κυριακή όμως ξενκινούν και πάλι τα ραντεβού με τους θεσμούς με "καυτά" ζητήματα.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, διαμορφώνεται ως εξής:  

11:00 – 12:00   Επισκόπηση                                   (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης) ​

12:00 – 13:00    Επιχειρηματικό περιβάλλον      (Τσακαλώτος, ​Σταθάκης)

14:00 – 15:30   Εξωδικαστικός διακανονισμός  (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Πιτσιλής, ΤτΕ,  ΤΧΣ) 

15:30 – 17:00  Φορολογικά                                    (Τσακαλώτος, Αλεξιάδης, Πιτσιλής)​

17:30 - 19:00   Αγορά εργασίας                             (Κατρούγκαλος)​