X

Σε ισχύ οι αυτόματοι συμψηφισμοί από την Εφορία

Τέθηκε από το Σάββατο σε εφαρμογή το μέτρο, με το πρώτο κύμα συμψηφισμών να αφορά πάνω από 200.000 οφειλές.

Ant1news

Μετά από μακρά αναμονή και τεράστια ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών κι επιχειρήσεων, που έπρεπε να στήνονται στις ουρές της Εφορίας για να υποβάλλουν χειρόγραφη αίτηση συμψηφισμού, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έθεσε σε εφαρμογή τον αυτόματο συμψηφισμό οφειλών από και προς την Εφορία.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε, σε όλες τις Δ.Ο.Υ.    της χώρας ο μαζικός συμψηφισμός οφειλών του Δημοσίου με «ανοιχτές», αρρύθμιστες οφειλές ιδιωτών προς τις Δ.Ο.Υ ανά την επικράτεια.

 Ειδικότερα, συμψηφίστηκαν 201.740 υπερεισπράξεις, που αφορούν σε 141.161 Α.Φ.Μ. και σε συμψηφιζόμενο ποσό 8,73 εκ. ευρώ.

Στους εμπλεκόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε μέσω της εφαρμογής "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" του TAXISnet να ενημερωθούν για το νέο και μειωμένο ποσό της οφειλής τους.

Όπως σημειώνεται από στελέχη της ΓΓΔΕ, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν «περισσότερες περιπτώσεις συμψηφισμών με κεντρική επεξεργασία».