X

Έρχεται νέο “κύμα” συνεταιριστικών τραπεζών

Το προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Βουλή. Ποιά προτερήματα είπε ότι έχουν και βάσει ποιού μοντέλου μπορούν να αναπτυχθούν.

Ant1news


Νέο “κύμα” συνεταιριστικών τραπεζών προανήγγειλε, στη Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου, είπε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τα «sparkassen» της Γερμανίας, που αποτελούν ένα αρκετά πετυχημένο μοντέλο.

«Είμαστε πεισμένοι ότι ένα καινούριο κύμα συνεταιριστικών τραπεζών είναι συστατικό στοιχείο της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Βεβαίως, πρέπει να το σχεδιάσουμε από την αρχή, να έχουν καλύτερη εταιρική διακυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις εμπορικές τράπεζες, που έχουν την τάση να δανείζουν προκυκλικά, δηλαδή, «δανείζουν άφθονα όταν η οικονομία πάει καλά και κλείνουν την τάπα τελείως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά».