X

Τέλος στις επιστροφές φόρου εισοδήματος

Τι αλλάζει στις επιστροφές και παρακρατήσεις φόρων, στις αυτόματες κατασχέσεις μισθών συντάξεων και καταθέσεων.

Ant1news

Τέλος στις επιστροφές φόρου μέσω αυτόματων συμψηφισμών αλλά και παρακρατήσεων μελλοντικών φόρων. Τέλος στις αυτόματες κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων φέρνουν οι αλλαγές στον τρόπο είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Το σύστημα αυτοματοποιείται και μαζί και η λήψη αναγκαστικών μέτρων με κατασχέσεις εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων.

Στην ουσία δεν μπαίνουν στο στόχαστρο μόνο όσοι έχουν ήδη οφειλές, αλλά και όλοι οι φορολογούμενοι που πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους σε εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω του νέου πληροφοριακού της συστήματος θα πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτόματους συμψηφισμούς των επιστροφών φόρου με τις μηνιαίες δόσεις ΕΝΦΙΑ ή αν δεν υπάρχουν δόσεις για τα ακίνητα που εκκρεμούν θα γίνεται συμψηφισμός με χρέη προηγούμενων ετών. Εάν ούτε προηγούμενες οφειλές υπάρχουν τα χρήματα θα παρακρατούνται για την αποπληρωμή δόσεων του επόμενου έτους.

Ουσιαστικά το κράτος με άμεσο τρόπο καταργεί πλήρως τις επιστροφές φόρου με στόχο τόσο τη διασφάλιση πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων, ακόμη και μελλοντικών, αλλά και για την αποφυγή συσσώρευσης χρεών του δημοσίου προς τους πολίτες.