X

“Σήμα” Παπανάτσιου για μικρή παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Πότε θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια για τον ΕΝΦΙΑ. Τι αποκάλυψε η Υφ. Οικονομικών για τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.

Ant1news

 Προς παράταση, πιθανότατα έως τις 14 Ιουλίου, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Μιλώντας στον Real FM, η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση. Πάντως, σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δοθεί μεγάλη παράταση. 

Όπως είπε η κ. Παπαπάνατσιου, στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε τέσσερις δόσεις, από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο και ίσως να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

Ως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με την Υφ. Οικονομικών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων, με τις όποιες αλλαγές αυτή θα επιφέρει στους φόρους ακινήτων, να μετατίθενται για το 2018.

«Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου», δήλωσε η κ. Παπανάτσιου, σημειώνοντας ότι με την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών θα προσαρμοστούν οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας ότι το ποσό που πρέπει να εισπραχθεί απο τον φόρο ακινήτων θα παραμείνει στα 2,65 δις ευρώ ετησίως.

Σε ότι αφορά την διευθιέτηση των εκκρεμοτήτων για τα ανασφάλιστα οχήματα, η Υφ. Οικονομικών, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση, μετά τις 14 Ιουλίου.