X

“Βροχή” λουκέτων λόγω φοροδιαφυγής στα νησιά

Νέοι έλεγχοι σε Σπέτσες και Κυκλαδονήσια. Πληθαίνουν τα καταστήματα που σφραγίζονται από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Εκατοντάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια χωρίς αποδείξεις.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

«Μελτέμι λουκέτων» πλήττει τις τουριστικές περιοχές της χώρας, καθώς οι εκατοντάδες έλεγχοι από στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων «βγάζει» λαβράκια, ιδίως σε ότι αφορά τουριστικές επιχειρήσεις και δη καταστήματα εστίασης.

Σε έλεγχο που έγινε στις 04:00 τα ξημερώματα σε bar-restaurant στις Σπέτσες, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 136 αποδείξεις, συνολικού ύψους 9.000 ευρώ.

Παράλληλα με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποφασίστηκε το «σφράγισμα» του καταστήματος εστίασης από την Πέμπτη ως και το Σάββατο.

Άλλοι ελεγκτές, που πήγαν ως πελάτες σε beach bar της Σαντορίνης διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί από το κατάστημα 37 αποδείξεις. Η επιχείρηση θα μείνει «κλειδωμένη» για 48 ώρες, ενώ ο ιδιοκτήτης της καλείται να πληρώσει υψηλό πρόστιμο στην Εφορία.

Διήμερο «λουκέτο» βάζουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και σε ταβέρνα, στον Άγιο Προκόπιο της Νάξου, καθώς διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε «κόψει» 14 αποδείξεις.

Ελεγκτές «σαρώνουν» τις τουριστικές περιοχές και δη τα νησιά, δίνοντας έμφαση όχι μόνο σε παραλιακές επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης, αλλά και σε καταλύματα, διαπιστώνοντας μάλιστα μεγάλες παραβάσεις και από ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων.