X

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων

Ο Τσακαλώτος διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Ο Τζανακόπουλος μιλά για υπεραπόδοση εσόδων. Το σαφές μήνυμα Ντάισελμπλουμ και η προτροπή Στουρνάρα...

Ant1news

Αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων της ελληνικής οικονομίας εκφράζουν με αλλεπάλληλες δηλώσεις κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, παρά τη σημαντική υστέρηση εσόδων το πρώτο οκτάμηνο.

Την πεποίθησή του ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα το 2018 εκφράζει εκ νέου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που σημειώνει ότι το ζήτημα των τραπεζών έχει λυθεί σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Θέλουμε το 2018 να αρχίσουν ουσιαστικές συζητήσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα και την αποσαφήνιση της ελάφρυνσης του χρέους, έχουμε κάθε κίνητρο να τελειώσουμε εγκαίρως την τρίτη αξιολόγηση» τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ζητά από τις τράπεζες να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκια τους και να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς, πωλήσεις δανείων και σε βιώσιμες ρυθμίσεις. «Οι τράπεζες θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την ταχύτερη εξυγίανση των δανειακών χαρτοφυλακίων τους. Δεν είναι αποδεκτό να υπάρξουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις» τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Σαφές μήνυμα για εκλογές στην Ελλάδα όχι νωρίτερα από το 2019 στέλνει με συνέντευξη του ο Επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ. Χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σε όλο τους το εύρος.

«Η πορεία των εσόδων θα επιτρέψει και φέτος να υπάρξει κοινωνικό μέρισμα» υποστηρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Δεν υπάρχει ανησυχία για την επίτευξη των στόχων», διαβεβαιώνει ο ίδιος με συνέντευξή του στη "Real News".

Αισιόδοξος οτι η τρίτη αξιολόγηση «μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και ευρείες συναινέσεις», ανεξαρτήτως μάλιστα, του ποιος θα αναλάβει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».