X

Χουλιαράκης: μέρος του πλεονάσματος θα κρατηθεί ως “μαξιλάρι ασφαλείας”

Τι είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων με την κατάθεση του τελικού σχεδίου του Προϋπολογισμού. Σε ποιο ύψος προσδιόρισε το κοινωνικό μέρισμα

Ant1news

Τη διαβεβαίωση ότι από το προσχέδιο μέχρι το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2018 που θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου στη Βουλή δεν θα προστεθεί ούτε ένα ευρώ μέτρα, έδωσε στη Βουλή ο Γ. Χουλιαράκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή, από όπου το απόγευμα ο Π. Λιαργκόβας έκρουσε νέο "καμπανάκι" στην Κυβέρνηση, διέψευσε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για επιπλέον μέτρα από 1- 2,4 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη το 0,6-0,7% του ΑΕΠ θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες και πως το υπόλοιπο του πλεονάσματος θα παραμείνει στα δημόσια ταμεία ως ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας.

«Το «μαξιλάρι» αυτό 12-15 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 9 δις θα προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, μετά από 1-2 χρόνια κανονικότητας και χωρίς πρόγραμμα οφείλουμε να το μετατρέψουμε σε ταμείο και εργαλείο σταθεροποίησης για μια ενδεχόμενη κρίση, ώστε να μην περάσει η Ελλάδα ό,τι πέρασε τα τελευταία οκτώ χρόνια», είπε.